Overzichtspagina

Een stoel van petflessen

In 2006 benaderde Coca-Cola de firma Emeco om samen te werken aan een oplossing voor een milieutechnisch probleem. “Kunt u ons helpen Coca-Cola flessen van de stortplaats af te houden en deze te “upcyclen” in een iconisch duurzaam product?”

Een stoel van petflessen

Emeco ging de uitdaging aan om zacht gerecycled PET plastic, origineel bedoelt voor textiel met een korte levensduur, om te zetten naar een sterke, uit één deel bestaande, kras vaste, duurzaam te gebruiken, stoel.
Het ontwikkelproces vergde een behoorlijke dosis vastberadenheid, onverzettelijkheid en de hulp van experts van BASF. Vier jaar van ontwikkeling was er nodig om het resultaat te bereiken. De petflessen stoel was klaar!

petflessen stoel

De petflessenstoel kreeg de naam 111 Navy en werd in 2010 geïntroduceerd. Met recht een duurzame, tijdloze, en nu al klassieke, stoel. Per stoel worden er 111 plastic flessen uit de afvalstroom gehouden. Per jaar worden er dus miljoenen flessen verwerkt in de stoelen. Een product wat we normaal weggooien wordt nu gebruikt in een product wat jaren meegaat en zelfs gekoesterd wordt. In de eerste 5 jaar na de introductie zijn er 15 miljoen flessen niet op de stort terecht gekomen. Een fantastisch en innovatief resultaat.

Een stoel van petflessen

 

Bron: Hans Haverman, Lean Office Solutions

Overzichtspagina